Anonieme zelfhulp om individueel of met een groep in te zetten

Voorkomen is beter dan genezen. Dat spreekwoord geldt ook voor onze psychische gesteldheid. Een goede mentale gezondheid is belangrijk voor ons welzijn en de balans die we voelen. Wanneer je in balans bent, ga je beter om met tegenslagen, ervaar je meer plezier en kun je je beter ontspannen.

De zelfhulpmodules van Mirro helpen niet alleen bij het verlichten van psychische klachten maar ook het voorkomen hiervan. Deze online modules richten zich op specifieke en uiteenlopende thema’s, zoals piekeren, stress, overmatig smartphonegebruik en zelfbeeld. Je krijgt hier info over, kunt video’s bekijken en over ervaringen van anderen lezen, tips en inspiratie opdoen en oefeningen voltooien die jou praktische handvatten geven om met diverse situaties om te gaan.

Elke module bestaat uit 5 tot 10 onderdelen. Met slechts één onderdeel per week werk je al aan een goede mentale gezondheid en dat hoeft maar een half uurtje in beslag te nemen. Je kunt de modules op je eigen tempo volgen in een zelfgekozen volgorde. Je kiest de modules en onderdelen die bij jou passen.

Gun jouw studenten, maar ook jezelf (je kunt de modules ook zelf volgen), een goede mentale gezondheid door 20 tot 30 minuten per week aan een module te besteden en zo balans te houden in je leven, ongeacht de omstandigheden.
Studenten kunnen de modules zelfstandig gebruiken, je kunt als (student)coach samen met een groep(je) of individu aan de slag. Natuurlijk kan je als medewerker de zelfhulpmodules ook voor eigen gebruik inzetten.

Hoe werkt het en welke hulpmiddelen zijn er om het voor je studenten in te zetten

Inloggen met je ROC-account
Aan de slag met jezelf vraagt om een veilige omgeving. Om het inloggen zo makkelijk mogelijk te maken voor onze studenten, hebben we Mirro gekoppeld via SURFconext, studenten loggen dus heel makkelijk en veilig in met hun schoolaccount. Dit geldt overigens ook voor alle medewerkers.

Start met zelftest
Eenmaal ingelogd in Mirro kun je een zelftest doen. Vervolgens krijg je een advies over welke modules je zou kunnen oppakken. De zelftest is een laagdrempelige manier om de student zelf te laten uitvinden waar hij/zij/hen mee aan de slag kan.

Handleiding voor het inzetten van de modules
We hebben, op basis van de opgedane ervaring, een korte handleiding gemaakt voor het inzetten van Mirro. Met deze link open je de handleiding.

Mirro heeft zelf ook een hulpgids gemaakt
Die kun je hier downloaden.

Materiaal voor promotie Mirro
Er zijn posters om in je lokaal of op de gang op te hangen. Hieronder vind je er een aantal.