mirro-new

Als student van ROC Midden Nederland kun je gratis gebruik maken van de online modules van Stichting Mirro. 

De Mirro-modules bieden jou online ondersteuning als je een moeilijke periode doormaakt of jezelf wilt ontwikkelen. Er zijn verschillende onderwerpen waaruit je kunt kiezen zoals: slaapproblemen, angst, werkstress of piekeren.

– Je start met een Instaptest om te kijken welke module het beste bij je past.
– In de gekozen module volgt er een startmeting. Op basis daarvan kun je de volgende stappen van de module doorlopen.
– Het advies dat je vervolgens krijgt, is persoonlijk: welke onderdelen binnen de module passen bij jouw situatie? De test zorgt er dus voor dat je inzicht krijgt en effect ervaart.

Wat houdt het in?

Informatie: binnen de modules vind je informatie, maar ook korte filmpjes. De filmpjes worden ook binnen de ggz gebruikt. En wat blijkt? Ze zorgen er op een pakkende manier voor dat je zelf snel inzicht krijgt in je situatie. Je hoeft geen ellenlange teksten door te lezen. Via beeld en geluid leer je snel over de problemen die je ervaart. En vooral: hoe je er weer uit kunt komen.

Aan de slag

Heel belangrijk is dat je ook zelf aan de slag gaat. Want, zoals gezegd: je kunt zelf veel doen om je beter te voelen. Daarvoor zijn er de oefeningen. Een paar voorbeelden:

  • Leer een techniek aan waarmee je je gedachtestroom leert stopzetten
  • Hoe kun je iets accepteren en loslaten?
  • Hoe leer je stapje voor stapje om je grenzen aan te geven?
  • Hoe leer je ‘nee’ zeggen en bepalen wanneer ‘nee’ zeggen echt nodig is?
  • Relatieproblemen: wat is er aan te doen?
  • Lijstjes maken: wat vind je leuk om te doen?
  • Hoe leer je gedachtes herkennen die je in de weg zitten?
  • Wat kan helpen zodat je meer energie krijgt?
  • Leer via oefeningen hoe je meer rust krijgt in het hoofd.
Steun

Studenten die de modules gebruiken, geven aan dat ze veel steun putten uit de filmpjes met ervaringsdeskundigen. Waar lopen andere mensen tegenaan in hun dagelijks leven? Wat waren hun valkuilen? En wat zijn tips die wel echt werken?

De modules bieden nog veel meer: zelftests, invuloefeningen, prikkelende quotes, dagboeken en meer.

Werkt het?

Ja. Het blijkt dat de technieken binnen de modules echt werken. De technieken zijn gebaseerd op behandelvormen die binnen de dagelijkse GGZ-praktijk worden toegepast. Denk aan ACT (Acceptance en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Het effect is wetenschappelijk bewezen. Uit een onderzoek van de VU blijkt bovendien dat bijna 90% van de gebruikers de module beoordeelde als goed tot uitstekend!

Neem dus gerust eens een kijkje! Wie weet helpt het, al is het maar een beetje.

Krijg ik er begeleiding bij?

De modules zijn gemaakt om zelfstandig te volgen. Als je contact wilt om erover te praten dan kun je altijd met ons appen via de WhatsApp knop onderaan elke pagina op Check it. Onze SMW-ers en het Buurtteam zitten klaar voor jou.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot