Heb je vragen over alcohol, drugs of gamen? Jellinek is de expert op het gebied van verslaving. Zij geven voorlichting, gerichte adviezen, trainingen en online zelfhulp. Dit doen zij in persoonlijke gesprekken en via hun uitgebreide website. Ook kun je bij hen terecht voor een behandeling als het zelf niet lukt, dit kan online (via online zelfhulp) of gewoon regulier in gesprekken bij hen op de locatie in Utrecht of Amersfoort. Heb je vragen over iemand uit je omgeving waar je je zorgen overmaakt, ook dan kan je terecht bij Jellinek.

Je kunt ook een beroep doen op Moti4: laagdrempelig en gratis, zonder verwijzing van huisarts.

Direct contact met Jellinek

Het Jellinek Expert Team is er voor mensen met vragen over zichzelf of over iemand in hun omgeving m.b.t. alcohol, drugs, gokken, gamen, verslaving en behandeling. Je wordt te woord gestaan door een team van medewerkers met expertise over de nieuwste middelen. Elke werkdag van 9.00-11.00u en 15.00-17.00 uur, telefoonnummer 088-505 1220.

We hebben geen mening over gebruik. Wel staan we voor verstandig gebruik en het beperken van risico’s. We hebben veel kennis over middelen en geven eerlijke informatie. We zijn relaxed en nemen jou en je vragen altijd serieus. – Jellinek

Jellinek is er voor jou om je vragen te beantwoorden over drugs, gokken en gamen. Het gebruik hiervan kan leuk zijn, maar er zijn ook risico’s aan verbonden.

Jellinek geeft je eerlijke informatie en denkt met je mee als je dat nodig vindt. Onderstaande punten vinden zij erg belangrijk:

  • Zorg dat je goed bent geïnformeerd.
    Middelengebruik is nooit zonder risico, maar hoe meer jij weet, hoe minder risico’s je loopt.
  • Wanneer wordt gebruik een probleem?
    Wat is te veel en wanneer heeft dit negatieve gevolgen? Dit is voor elke persoon anders.
    Daarbij ben je als jongere volop in ontwikkeling. Bijvoorbeeld door veel te blowen kun je stil komen te staan en je dromen en doelen uit het oog verliezen.
  • Denk aan de ontwikkeling van je hersenen.
    Je brein is nog tot je 24e in ontwikkeling. Vandaar dat we adviseren om het gebruiken van middelen zo lang mogelijk uit te stellen.
Wat houdt een Moti-4 traject in?

Maximaal vier individuele afspraken van 1 uur met een preventiedeskundige, waarin de jongere:

  • samen met preventiedeskundige een plan van aanpak maakt om gebruik te minderen of te stoppen
  • kennis krijgt over het middel wat gebruikt wordt
  • bewust wordt van zijn/haar gebruikspatronen
  • versterkt wordt in de weerbaarheid door middel van motiverende gespreksvoering

Gratis & zonder verwijzing
Moti-4 wordt uitgevoerd door Jellinek Preventie. Er wordt geen dossier opgebouwd. Het traject is anoniem. Jongeren onder 16 moeten wel toestemming krijgen van hun ouders. Gesprekken vinden plaats op kantoor van Jellinek, op school van desbetreffende jongere, of bij verwijzers.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot