Ben je op zoek naar werk of een stageplek? Dan hebben we een aantal nuttige tips voor je. Je leest er hieronder meer over. Wil je hierover contact met het CvS, kijk dan onderaan de pagina voor de mogelijkheden.

Je vindt op deze pagina ook informatie over stagediscriminatie, over de VOG en over werken met een beperking of psychische aandoening. Hulp nodig bij het vinden van een leerbaan? Kijk hieronder hoe je contact kunt opnemen met jobhunters in Utrecht en Amersfoort.

Binnenkort solliciteren?

Ga jij binnenkort solliciteren voor een stage of een baan?
Lees hier meer tips en tricks over:

CV

Hoe stel je een goed CV op?

Sollicitatiebrief

Wat moet er in je sollicitatiebrief staan?

Sollicitatiegesprek

Wat kun je verwachten van een sollicitatiegesprek?

Werkboek solliciteren

Ga zelf aan de slag met het Werkboek solliciteren

Solliciitatie 1: wat doet ze verkeerd?

Sollicitatie 2: wat doet ze goed?

Werk vinden: interview met een garagehouder

Nog op zoek?

Ben je nog op zoek naar een stage of baan? Lees dan meer over:

Netwerken

Hoe kun je je netwerk het beste inzetten?

Social Media

Hoe kun je social media inzetten tijdens je zoektocht?

Vacatures zoeken

Waar vind je een leerwerkbaan of stage?

Werken met een beperking

Hier vind je meer informatie over werken met een beperking.

Stage in het buitenland?

Denk je na over een stage in het buitenland? Zoek je avontuur en vrijheid en/of is het een verplicht onderdeel van je opleiding? Kijk welke websites je verder helpen.

Stagediscriminatie?

Als het jou niet lukt om een stage te vinden en je denkt dat het te maken heeft met je afkomst, geloof, sekse, seksuele geaardheid of een beperking, laat het er dan niet bij zitten en kijk wat je kunt doen.

Wat de VOG?

Als je een nieuwe baan krijgt of stage wil lopen, kan je werkgever om een VOG vragen. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ die aangeeft dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je baan of stage.

Open over je psychische aandoening?

Moet je of wil je op je werk of bij een sollicitatie vertellen dat je een psychische aandoening hebt? De (uitgebreide) vragenlijst van CORAL 2.0 helpt je om dit voor jezelf op een rijtje te zetten. Op de website zelf vind je nog veel meer nuttig informatie.

Jobhunters UTRECHT

Woon je in Utrecht en ben jij een BBL-student en op zoek naar een leerplek? Ben je gemotiveerd om aan het werk te gaan, maar heb je hulp nodig bij het zoeken hiernaar? Jobhunters kunnen jou helpen. Neem contact op met de knop hieronder.

Leerkwerkloket UTRECHT

Vind je het lastig om leren en werken te combineren? Kijk dan eens op de website van het leerwerkloket. Hier kun je via de knop ‘contact’ telefonisch of per e-mail je vraag stellen of advies vragen over jouw loopbaan.

Leerkwerkloket AMERSFOORT

Zit je in Amersfoort op het mbo en heb je moeite met het vinden van een BBL plek? Daarvoor en voor nog veel meer vragen kun je terecht bij het Leerwerkloket. Download hier de flyer.

Contactformulier

Via het contactformulier kun je contact opnemen met een BBL Werkcoach.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot