Sport Plus is voor studenten die:

  • 1 of meerdere problemen/obstakels hebben waardoor het niet zo goed gaat op school
  • gemotiveerd zijn om naar deze problemen te kijken en op te lossen
  • inzien dat het beter werkt om naar jezelf te kijken om problemen op te lossen dan naar anderen te wijzen ?

Wat is het doel?

Het doel is om je problemen/obstakels uit de weg te ruimen zodat je:

  • je beter gaat voelen
  • je jouw diploma kan behalen hier op school
Hoe werkt het?

In kleine groepjes gaan we sporten. We doen een combinatie van balsporten (basketbal, trefbal, voetbal e.d.) en boksen. Het maakt niet uit hoe goed je hier in bent; daar gaat het totaal niet om.

We gebruiken het sporten als MIDDEL. Hiermee bedoelen we dat we niet gaan zitten praten aan een tafel over jouw obstakels/doelen maar dat we deze tijdens het sporten gaan onderzoeken.

Het blijkt dat tijdens het sporten duidelijk zichtbaar wordt hoe jij je gedraagt in verschillende situaties. Situaties waarin jij je prettig voelt en ook situaties waarin jij je onprettig voelt. Tijdens het sporten verkennen we hoe jij je voelt, wat je denkt en voor welk gedrag je kiest. We kijken of dit handig gedrag is en of het je verder helpt of juist tegenwerkt.

Hoe is de sfeer?

De trainer van Sport Plus (Michel Rem) vindt de volgende zaken het meest belangrijk:

  1. We hebben plezier met elkaar tijdens het sporten en tijdens het praten. Het is een relaxte sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en rekening houdt met elkaar.
  2. Het is veilig voor iedereen. We begrijpen dat iedereen er is om aan zichzelf te werken en we zorgen er met elkaar voor dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt
  3. We kunnen leren en ons ontwikkelen op de doelen waarvoor we hier zijn.
Aanpassingen t.a.v. Covid-19

Wij volgen het sportprotocol van de boksbond en het NOC NSF (net als o.a. het Sportcollege). Ofwel: sporten mag, de 1,5m geldt dan niet, ongeacht de verschillende leeftijden van deelnemers. Zodra er niet gesport wordt, zoals tijdens de uitleg, het omkleden en tijdens pauzes: 1,5 meter aanhouden. Bij klachten thuisblijven. Wij desinfecteren de materialen die we gebruiken. Afhankelijk van de doelen van de deelnemers kiezen we de best passende sportvormen waarbij er een voorkeur is voor teamsport t.o.v. vechtsport.

Waar en wanneer

Groep in Nieuwegein (locatie nog niet bekend): Maandag 15.45 tot 17.15

Groep in Utrecht (Oudegracht 245): Dinsdag 14.30 tot 16.00 en donderdag 14.30 tot 16.00

Interesse?

Je kan met je begeleider bespreken of het waardevol voor jou is om hieraan deel te nemen. Jullie kunnen dan samen contact opnemen met Michel Rem om een kennismakingsafspraak te maken. Tijdens de kennismaking zullen we kort bespreken wat jouw situatie is en wat de doelen zijn waaraan je wilt gaan werken. Daarna kan je gelijk starten.

Download

Download hier de flyer.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot