Iedereen heeft een plek nodig om te wonen. Het is fijn om ergens te wonen waar je je thuis voelt. Ben jij op zoek naar woonruimte voor jezelf? Weet wat erbij komt kijken!

Wonen met coaching

Gaat het niet goed op school omdat je thuis problemen hebt? Wil je daarom uit huis? Daarbij hulp en coaching nodig?

Kamers met aandacht

Ben jij tussen 18 en 23 jaar? Verlaat je binnenkort een instelling maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Dan is Kamers met Aandacht misschien wel wat voor jou!

Kamer zoeken

Hier vind je een aantal tips wanneer je op zoek bent naar een kamer.

Kosten

Als je op kamers wil, moet je het natuurlijk wel kunnen betalen. Maak een maandbegroting en check wat je over houdt. Kan je de huur betalen of kom je nog wat geld tekort?

Kamer gevonden

Denk je jouw ideale kamer gevonden te hebben? Bezoek de kamer en bekijk deze kritisch. Neem iemand mee die jou daarbij kan helpen. Deel je de woning met andere studenten? Kijk dan ook of je wel een klik hebt met je toekomstige huisgenoten.

Verhuizen

Bijna 90 procent van de Nederlanders verhuist zichzelf. Dat is niet voor niets, want je kunt het makkelijk zelf. Een goede voorbereiding is wel belangrijk. Zo voorkom je dat je op het laatst voor verrassingen komt te staan.

Rechten als huurder

Huur je een huis of kamer? Kom er dan achter wat jouw rechten zijn.

Dakloos

Ben je dakloos of dreig je dakloos te raken?

  • Als je dak- of thuisloos bent en je staat niet (meer) ingeschreven in het bevolkingsregister dan kun je bij elke grotere gemeente hulp vragen.
  • Als je dakloos dreigt te worden kun je hulp aanvragen in de gemeente waar je nu woont.

Op de website van regelhulp.nl kun je informatie vinden over wanneer je dakloos dreigt te worden en hulp nodig hebt.

Als je in Utrecht woont en dakloos wordt dan kun je bij Back UP terecht voor hulp.

banner-1