Je kunt als student gebruikmaken van Schoolmaatschappelijk werk wanneer je in je studie belemmerd wordt door psychosociale problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het niet goed gaat thuis, dat je last hebt van je woonsituatie, sombere gevoelens, je gezondheid of financiële problemen.

Zit je op school in Utrecht kijk dan verder op de pagina van het Buurtteam MBO.

Wat houdt het in?

Het doel van Schoolmaatschappelijk werk is om je in een zo vroeg mogelijk stadium hulp te geven zodat je de opleiding op een gezonde en veilige manier succesvol kunt doorlopen en afronden.

Werkwijze

Een traject bij Schoolmaatschappelijk werk bestaat uit gemiddeld zes individuele gesprekken. Het kan zijn dat je wordt doorverwezen naar een externe organisatie die je beter kan helpen. Dat gaat altijd in overleg.

Aanmelden

Wil je als student van het ROC Midden Nederland een afspraak met een schoolmaatschappelijk werker of advies online, vul dan het contactformulier in.

Locatie

Het team Schoolmaatschappelijk werk bestaat uit een aantal maatschappelijk werkers. Zij werken op de verschillende locaties van ROC Midden Nederland in Nieuwegein en Amersfoort.

Download

Download hier de flyer.

WhatsApp

Je kunt je vragen aan Schoolmaatschappelijk werk stellen op WhatsApp.

Contact

Via het contactformulier kun je contact opnemen met het Schoolmaatschappelijk werk.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot