Op de ROC-locaties in Utrecht is er een Buurtteam MBO. Met allerlei problemen kun je hier als student terecht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het niet goed gaat thuis, dat je last hebt van je woonsituatie, sombere gevoelens of je gezondheid.

Wie is Buurtteam MBO?

Het Buurtteam MBO is niet wijkgebonden, maar schoolgebonden. Het Buurtteam MBO bestaat uit gezinswerkers in dienst van Lokalis, de buurtteamorganisatie in Utrecht. Zij bieden individuele psychosociale hulpverlening vanuit de schoollocatie. Ze zullen op school aanwezig zijn of bij de gezinnen thuis op bezoek komen. Buurtteam MBO is er op dit moment voor alle studenten en gezinnen van het de colleges van ROC Midden Nederland in de stad Utrecht.

Met wat voor vragen kun je terecht bij het Buurtteam MBO?

Buurtteam MBO is er voor studenten met verschillende vragen. Zij bieden studenten generalistische basiszorg (op alle leefgebieden). Studenten met psychosociale hulpvragen kunnen bij hen terecht. Ze hebben ruime expertise op het gebied van GGZ, verslaving, schoolmaatschappelijk werk, lichtverstandelijke beperktheid, oplossingsgericht werken, huiselijk geweld, hulp aan jongeren enzovoorts. Ook bieden ze consulten en adviezen aan de school.

Wat doet het Buurtteam MBO?

Een buurtteammedewerker kijkt samen met jou wat je vragen zijn. Ze kijken wat je zelf kunt doen, waar mensen uit je omgeving bij kunnen helpen en of je misschien professionele hulp nodig hebt. Daarna gaan ze aan de slag. Jij houdt daarbij de touwtjes in handen. Het Buurtteam MBO ondersteunt je waar nodig. Als er naast de hulp van het Buurtteam MBO nog andere zorg nodig is, helpen zij je bij het contact leggen met de juiste organisaties.

Hoe kun je Buurtteam MBO bereiken?

Bereikbaar iedere werkdag van 09.00-17.00 uur

06 2979 3868

rocmn@buurtteamsutrecht.nl

Heb je vragen? Ga langs bij het Buurtteam op jouw locatie.

Je kunt ook contact opnemen met het Buurtteam MBO via de pagina WhatsApp (via de link onderaan deze pagina). Elke dag zit een medewerker klaar om jouw vragen te beantwoorden.

banner-1

Stel je vraag op WhatsApp

Via WhatsApp kun je gemakkelijk de vragen stellen die jou bezighouden over bijvoorbeeld school en werk, maar ook persoonlijke vragen.

CheckIt_Chat_groot